perjantai 30. tammikuuta 2015

Mandaloita - Mandalas


Sana mandala tulee sanskritin kielestä ja tarkoittaa ympyrää, pyhää kehää. Se symboloi mielen, kehon ja hengen yhteyttä. Se muistuttaa meitä yhteydestämme muihin ihmisiin, luontoon ja kaikkeuteen ympärillämme. Se symboloi myös jatkuvuutta, eheyttä, äärettömyyttä ja muutosta.

The word mandala comes from sanskrit language meaning circle, a sacred circle.

Uskon siihen, että luomalla mandaloita pystymme löytämään sisältämme asioita, joita ei sanoin voi kuvata. Hiljentyminen mandalan ääreen tukee ihmismielen hiljentymistä, joka nykypäivän minuutilleen aikataulutetussa elämässä on monelle ihmiselle suuri haaste. Mielestäni mandaloiden luominen on eräänlainen meditaatioharjoitus.

I believe that by creating a mandala we can bring out things that no words can describe. Settling down to draw a mandala supports the human mind for meditation, which in today's minute-scheduled life is a major challenge for many people. I think that creating mandalas is a  great kind of meditation.

Minulle henkilökohtaisesti mandaloiden luominen, tapahtui se sitten piirtämällä uusia mandaloita, värittämällä valmiita malleja, tekemällä mandaloita mosaiikista, tallaamalla niitä neitseelliseen lumeen tai paperista repimällä, on oman, sisimmän sielunmaiseman tutkiskelua. Vielä vuosi sitten tarvitsin piirtämiseen aina avuksi kynän ja kumin, jotta voisin korjailla tekemisiäni, jotta saisin aikaan jotain täydellistä. Joulun aikaan pakotin itseni piirtämään suoraan valkoiselle paperille mustalla tussilla mandaloita. Kokemus oli puhdistava, vapauttava ja intuitiivinen. Piirtäminen oli eläimellistä olemista, vain avoin sielu, tussi ja valkoinen paperi. Suosittelen kokeilemaan.

For me personally creating mandalas is a contemplation of my soul. The experience is cleansing, releasing and intuitive. It is only you, ink and white paper; somehow very animalistic feeling. I can recommend it warmly to try.

Opiskelijoiden kanssa ollaan syksyllä tehty mosaiikkimandaloita ja nyt keväällä on tiedossa Lahdessa YogaRockissa yhdistetty YinYoga-Mandalanluomispäivä yhdessä ihastuttavan joogaopettaja Leta Lavignen kanssa. Tervetuloa <3.

Alla muutamia tekemiäni mandaloita.
Below; some of my mandalas.

Joulukortti vuosimallia 2014
ChristmasCard 2014

Syksymandala keraamisista laatoista.
Autumn - CeramicTileMandala


Kuusi kuolemansyntiä-mandala.
Six death sins-mandala.

Yksityiskohta/detail.

Unimandala.
Dream-mandala.

Yksityiskohta/detail.

Tussimandala1- uuden vuoden aatto 2014.
InkMandala1- NewYear'sEve 2014.

Tussimandala2 - uuden vuoden aatto 2014.
InkMandala2 - NewYear'sEve 2014.

Unto - äidin pikku apulainen.
Unto - mama's little helper.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti